Hidratarea | Ştiinţa din spatele performanţei – Quinton Hipertonic

quinton hypertonic

Hidratarea | Ştiinţa din spatele performanţei – Quinton Hipertonic

Hidratarea este unul dintre cele mai importante aspecte pentru maximizarea performanței, susținând toți ceilalți factori: ai vitezei, forței, rezistenței, concentrării, imunității și refacerii. Mineralele și oligoelementele sunt esențiale pentru toate acestea!

       Suplimentele electrolitice care conțin doar 5 sau 6 electroliți nu reușesc să permită asimilarea restului de electroliți necesari pentru o hidratare eficientă. Deși macromineralele, cum ar fi magneziu (Mg), calciu (Ca), clor (Cl) și sodiu (Na) sunt considerate a fi de importanță primară, oligoelementele sunt la fel de necesare pentru a permite funcționarea macromineralelor in timp, avand si ele propriile lor funcții.
Interdependenta dintre oligoelemente si toate mineralele explică de ce suplimentarea cu doar câțiva electroliți dezechilibrează homeostazia și compromite capacitatea organismului de a utiliza restul electroliților pentru obținerea unei hidratări maxime.

PERFORMANŢĂ DOVEDITĂ, DETERMINATĂ DE ŞTIINŢĂ

Început puternic!

Alături de optimizarea performanţei, hidratarea înainte de exerciţiile fizice este importantă pentru a asigura funcţionarea corectă şi eficientă a musculaturii. Conținutul echilibrat de electroliți trebuie să fie la cote maxime  înainte de a începe pregătirea pentru ca atletul să poată face faţă efectelor fiziologice care apar în timpul exercițiilor fizice. Odată ce începeți exercitiile și intensitatea progresează, rehidratarea devine urgentă. Pierderile de apă și electroliți compromit din ce în ce mai mult performanța și funcțiile celulare, ceea ce crește riscul accidentărilor. Suplimentarea regulată cu apă și electroliți în timpul exercițiilor este, prin urmare, esențială.

Proporţii perfecte

Distribuția concentrației superioare de electroliti, cum ar fi sodiu (Na +) și potasiu (K +) este controlată cu grijă pentru a menține potențialul electric al peretelui celular. Furnizarea acestor electroliți doar în produsele de hidratare are un impact minim asupra faptului că celulele se pot menține în apă pentru hidratare. Prin urmare, cand vine vorba de oligoelemente, Quinton Hipertonic conține electroliții cheie alături de oligoelementele vitale, oferind astfel tot spectrul de electroliți pentru o hidratare completă.

Schimb întârziat

Atleții care pot menține echilibrul glucozei din sânge mai mult timp vor întârzia trecerea la metabolismul anaerob și vor câștiga avantaje în performanță și o refacere mai rapidă. Electroliții au roluri importante în metabolism ca și co-factori și catalizatori, influențând trecerea la căi mai puțin eficiente, care ar compromite performanța și rezistența. Quinton întârzie acest schimb, maximizând rezistența. Sportivii care se antrenează mult consideră adesea că organismul conservă energia pentru antrenament și că sistemul imunitar suferă ca rezultat. Atunci când sistemul imunitar este scăzut, sportivii sunt mai predispuși la infecții circulatorii. Quinton susține mușchii, nervii și toate celulele din organism.

Refacere incomparabilă

Rehidratarea după exerciții se concentrează asupra refacerii mușchilor și a funcției sistemului nervos. Mușchii au trei căi metabolice diferite pentru generarea de energie numite adenozin trifosfat (ATP). Fiecare sistem energetic influenţează buna funcționare și durata funcţiei musculare. Prima cale este sistemul fosfagen, care este anaerob, oferind o sursă de energie imediată. Există foarte puține depozite de ATP și fosfat de creatină în mușchi, care sunt consumate în câteva secunde. Această cale generează o putere explozivă pentru serii scurte de exerciții intense, unde refacerea trebuie să fie rapidă. De asemenea, hidratarea celulară și înlocuirea electroliților pot îmbunătăți timpul de refacere.

Nimic compromis

Cea de-a doua cale este glicoliza aerobă, care necesită oxigen pentru metabolism. Această cale poate fi susținută pentru a furniza activitate moderat intensă atât timp cât celulele sunt alimentate cu glucoză din depozitele de glicogen din mușchi și ficat, generând 38ATP. Atunci când celulele roșii din sânge scad glucoza și compromit eliberarea oxigenului, metabolismul energetic este forțat să funcționeze ca glicoliză anaerobă, generând doar 2ATP pe moleculă de glucoză. Acest lucru produce, de asemenea, acid lactic, care predispune muşchii la crampe și leziuni.

EXERCIȚIU INTENS = PIERDERI DE ELECTROLIȚI

Activitatea intensă duce la pierderea apei și a electroliților din celule prin transpirație sau vaporii de apă din respirație, dar si prin intermediul rinichilor si a vezicii urinare, sub formă de urină. Consumul inadecvat al apei în timpul sesiunilor de antrenament prelungit poate avea ca rezultat câteva efecte fiziologice, incluzând creșterea frecvenței cardiace și a temperaturii corpului.

Creșterea temperaturii corporale bazale poate fi un factor în provocarea oboselii musculare și reducerea funcției nervoase. Apa potabilă pare să fie singura soluție, dar fără aportul intracelular complet al mineralelor și oligoelementelor, celulele și circulația se luptă să se mențină în apă. Consumul de apă doar va predispune corpul la deshidratare și la un risc mai mare de crampe, leziuni musculare și tulburări electrolitice.

NUTRIŢIA

Proteina

Proteina inclusă la fiecare masă oferă aminoacizi esenţiali care contribuie la repararea țesutului muscular și a țesutului conjunctiv. În timpul exercițiului, mușchii dezvoltă micro leziuni, care stimulează organismul să construiască mușchii mai mari și mai puternici în refacere. Aminoacizii esenţiali din sursele de proteine ajută la reconstruirea țesutului muscular. Într-o zi grea de antrenament este benefic să consumi proteine suplimentare la cină, deoarece organismul se regenerează în timpul somnului. Mineralele și aminoacizii sunt adesea absorbiți în paralel, de aceea luarea unei fiole de Quinton imediat după antrenament îmbunătățește absorbția proteinelor.
 

Carbohidrații

Carbohidrații sunt utilizați în timpul exercițiilor ca glucoză derivată din glicogen, depozitată în mușchi și ficat. Antrenamentul de înaltă intensitate utilizează carbohidrații, deoarece aceştia se descompun mai rapid în energie. Consumul de carbohidrați în timpul exercițiilor fizice poate duce la probleme digestive și crampe, dar Quinton previne riscul de crampe, reglează nivelul zahărului din sânge derivat dintr-o nutriție corespunzătoare. Creierul și globulele roșii pot utiliza doar glucoza din sânge ca și furnizor de energie. Quinton va asigura stabilizarea nivelului glucozei din sânge, care este importantă pentru menținerea concentrației, focalizării și furnizării oxigenului către mușchi. Electroliții din Quinton Hipertonic ajută la absorbția carbohidraților si la reglarea nivelului glucozei din sânge, sporind consumul de energie.
 

Grăsimile

Stocurile de grăsime din corp sunt utilizate prea lent pentru a fi o sursă de energie pentru o putere explozivă și sunt utilizate în principal ca rezervă de energie în sporturile de rezistență. Dacă faceți o sesiune de antrenament cu intensitate mai mică, un aport ridicat de carbohidrați nu este esențial, deoarece grăsimile pot fi utilizate ca și combustibil. Quinton Hipertonic conține crom și zinc, care va ajuta organismul să genereze energie din grăsimi. Introducând grăsimile în alimentaţie, îţi va ajuta organismul să se refacă mai repede şi să restabilească nivelurile de energie. Omega 3 are, de asemenea, un efect antiinflamator asupra organismului pentru a ajuta la repararea leziunilor musculare.
 

Vitaminele

Nutrienții sunt absorbiți la niveluri diferite în intestin. Mineralele sunt in prima linie de absorbție, astfel încât acestea sunt asimilate  înainte de vitamine. Utilizarea de Quinton Hipertonic îmbunătățește absorbția și utilizarea vitaminelor în organism pentru ca acesta să-şi poată îndeplini funcțiile.
 

HIDRATARE COMPLETĂ

Atunci când toate mineralele și oligoelementele joacă un rol extrem de important la toate nivelurile de hidratare ale organismului, nu este suficient să se înlocuiască doar câteva dintre ele. Spre deosebire de produsele de hidratare bazate doar pe câţiva electroliți care sunt implicați în cea mai mare parte în hidratarea circulației, Quinton Hipertonic susține toate aspectele hidratării, din toate compartimentele organismului.
Quinton Hipertonic menţine un nivel mai ridicat al metabolismului, păstrează glicemia, ajută la reducerea oboselii, a leziunilor musculare, întârziind practic trecerea la un metabolism anaerob, care ar diminua producția de acid lactic. Acest lucru este posibil numai prin prezența tuturor celor 78 de electroliţi în proporții corecte și în formă 100% biodisponibilă.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


has been added to your cart.
Checkout