FITNESS şi ALERGARE | Beneficiile mişcării în aer liber

FITNESS şi ALERGARE | Beneficiile mişcării în aer liber

Mişcare în aer liber

În zilele noastre, petrecem o mare parte din timp în interior. Fapt ce cauzează carențe datorate unei slabe expuneri la soare (vitamina D) care vine cu un efect relaxant și odihnitor. Lipsa luminii solare are repercusiuni și asupra calității somnului.

Antrenându-ne în aer liber te vei afla într-un mediu familiar, în constantă evoluție.  Natura vine cu o mulțime de beneficii, fizice și psihologice deopotrivă.

Exercițiile în aer liber sunt bune pentru corp

Este adevărat că și sala de sport posedă numeroase avantaje precum climatizarea, este practică și fără surprize cum ar fi o furtună neașteptată în mijlocul ședinței de sport. Însă, recente studii științifice arată faptul că beneficiile unui antrenament la exterior le depășesc cu mult pe cele oferite de un antrenament în interior. Multitudinea beneficiilor nu pot fi reproduse printr-o singură bicicletă eliptică de interior. Spre exemplu, afară îți maximizezi antrenamentul datorită rezistenței la vânt și terenului accidentat. Cu cât terenul este mai exigent cu atât corpul trebuie să lucreze mai mult pentru a menține un nivel de efort eficient. Suprafața în constantă evoluție obligă corpul să se adapteze în permanență și să întărească țesuturile conjunctive care pot preveni rănile. În comparație, o suprafață plată în care mișcările sunt repetitive poate cauza epuizare sau chiar accidentare.

Exercițiile fizice sunt bune pentru moral

S-a dovedit faptul că sportul practicat la exterior vine cu o îmbunătățire a moralului spre deosebire de sportul la interior. Exercițiile într-un mediu natural sunt asociate cu sentimente mai importante precum revitalizarea întregului organism și corp, sporesc energia și angajamentul pozitiv, diminuează tensiunea, furia și depresia. Sportul în exterior pe lângă faptul că ne conferă plăcere atunci când îl practicăm este excelent atât pentru moral cât și pentru fizic.

Drept urmare, știi ce ai de făcut pentru a deveni un campion.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *