Construirea unui CORE stabil | Importanţa unui trunchi puternic

trunchi puternic

Construirea unui CORE stabil | Importanţa unui trunchi puternic

Trunchiul (The Core) este o parte destul de neglijată de cei care frecventează sălile de fitness, chiar dacă importanţa unui trunchi stabil este mult mai mare decât a unor bicepşi voluminoşi. O structură detaliată a musculaturii trunchiului depăşeşte cu mult scopul acestui articol, dar ceea ce vreau să subliniez este importanţa unui trunchi puternic atunci când ne antrenăm.

Chair dacă eşti o persoană care practică sportul sau doar o persoană care se antrenează la sală, un trunchi puternic este esenţial, cu orice preţ. Un trunchi slab va întârzia progresul şi va duce inevitabil la accidentări.

Acest lucru se datorează faptului că trunchiul face legătura dintre trenul superior şi cel inferior, iar toate mişcările corpului sunt generate din trunchi. Ar trebui să ne gândim la trunchi, ceva mai mult decât la muşchii abdominali pentru că este practic zona din care pleacă forţa corpului nostru.

Cu acest lucru în minte, iată 3 motive suplimentare pentru a-i acorda atenţie maximă trunchiului:

PREVINE ACCIDENTĂRILE.

Întărirea trunchiului este un factor foarte important pentru prevenirea şi reducerea posibilelor accidentări din zona lombară. Durerile lombare sunt efectele secundare ale unui trunchi slabAtunci când trunchiul nu este puternic sau echilibrat, coloana vertebrală îşi poate schimba forma. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci probabilitatea creșterii leziunilor crește şi orice deviere ușoară a structurii lombare poate duce la probleme grave.

TRUNCHI STABIL, POSTURĂ STABILĂ.

Un trunchi puternic îţi va asigura o postură solidă, mușchii trunchiului și partea inferioară a spatelui te vor ajuta să îţi păstrezi partea superioară şi umerii neutri.  O postură incorectă este un indicator al unui trunchi slab. Când muşchii abdomenului sunt adormiţi, pot duce la curbarea excesivă a spatelui(lordoză).

SIX PACK DE CAMPION.

Pe lângă prevenirea accidentărilor, un trunchi puternic te va ajuta să obţii şi six pack-ul dorit. Dar pentru asta trebuie mai întâi să dezvolţi forţa interioară a trunchiului şi muşchii mai puţin superficiali şi pe urmă te poţi gândi la pătrăţele.

Prin urmare, concentrează-te pe musculatura profundă a corpului şi pe obţinerea unei posturi bune. Odată ce ai obţinut aceste lucruri te poţi mândri cu abdomenul tău.

Un trunchi puternic face ca totul să fie mult mai uşor. Un trunchi slab face corpul susceptibil de dureri de spate, postură proastă şi accidentări. Chiar dacă eşti doar începător sau un fanatic al fitness-ului, antrenarea trunchiului trebuie să facă parte din programul tău. Este una dintre cele mai importante zone ale anatomiei umane și trebuie să fie puternică!

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


has been added to your cart.
Checkout