YouTube și fitness-ul. Încotro?

YouTube și fitness-ul. Încotro?

✓ Cum să devii fit foarte repede?
✓ Cum să arăți bine pentru vara aceasta?
✓ Cum să îți definești Six Pack-ul?

Lista cu acest gen de filmulețe de pe YouTube devine din ce în ce mai stufoasă pe zi ce trece. Bineînțeles…doar suntem în iunie și toată lumea vrea să arate bine. Am aruncat o privire peste acest tip de filmulețe, dar parcă toate spun același lucru:
 antrenament de tip HIIT (high-intensity interval training), adică un circuit pentru întreg corpul, cu pauze scurte de odihnă .
Câteodată, ordinea si programul de antrenament parcă nu ar avea nici un sens. Ca și cum cineva ar fi amestecat niște exerciții la întâmplare, având ca unic scop externuarea.
Dacă vrei să te simți extenuat, poți face alergare cu intervale în jurul blocului , dar asta nu prea are legătură cu un program de antrenament inteligent.

Argumentele din spatele acestor tipuri de antrenamente sunt că arzi foarte multe calorii și că te tonifică..
Dar dacă ți-aș spune că aproape orice fel de activitate fizică te tonifică?
Scăderea stratului adipos se realizează în mare parte cu ajutorul nutriției  și în mică parte cu ajutorul antrenamentului propriu-zis.

Bineînțeles că antrenamentul de tip HIIT îți va accelera metabolismul și vei arde calorii. Apare și efectul ”after burn” sau EPOC, dar pentru a arde calorii poți să înoți, să alergi, să mergi sau să faci antrenament pentru creșterea forței musculare și să arzi  la fel de multe calorii.

Nu te lăsa păcălit(ă). Nu există scurtături. Poți să faci câte HIIT-uri dorești, dacă programul tău nutrițional nu este pus la punct, nu îți vei atinge obiectivul sau mai bine zis…nu atât de repede.
Nu te aștepta să devii fit in 1-2 luni, dacă tu ești de fapt, foarte departe de asta. Este un proces care durează!
Dacă îți dorești asta, muncește din greu fără a căuta scurtături!
Nu te vor ajuta prea mult.

Muncește din greu, dar muncește inteligent!

Maieuri Femei Cool

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


has been added to your cart.
Checkout