Abdomenul… Mult mai important decât ai crede

Abdomenul… Mult mai important decât ai crede

Ce îţi vine în minte atunci când auzi cuvântul „abdomen”? Te gândeşti cumva la six pack? Majoritatea oamenilor se concentrează pe antrenarea abdomenului pentru a arăta mai fit sau mai sexy. Fie vorba între noi, antrenarea abdomenului nu face talia mai mică. Dar realizezi oare cât de important este abdomenul pentru activităţile de zi cu zi? 

Abdomenul este într-adevăr partea esențială a corpului în orice sport.  Nu poţi fi puternic dacă trunchiul tău nu este puternic!

Important pentru postură.

Abdomenul este ataşat coloanei vertebrale şi pelvisului, ajutând la echilibrarea spatelui într-o postură bună.  Atunci când spatele nu este susținut în postura corectă de către abdominali și muşchii spatelui, durerile de spate nu întârzie să apară. 

Ştiai că pentru a trata durerile de spate se cheltuiesc anual peste 50 de miliarde de dolari? Acest lucru nu este ceva de luat ușor, așa că nu uita, una dintre cele mai bune modalități de a preveni durerile de spate este să îţi întăreşti abdomenul. Este nevoie de un efort conştient pentru a sta într-o poziţie bună. Dar pentru a menţine această postură, odată dobândită,  e nevoie de rezistenţă musculară.

 

 

 

Care este poziţia ta de a sta pe scaun chiar acum?

Aş putea paria că stai într-o postură incorectă. O modalitate foarte bună pentru a-ţi corecta poziţia şi pentru a-ţi întări abdomenul este să foloseşti o minge în loc de scaun. Da, ai auzit bine! De fapt, sunt aşezat pe o astfel de minge în timp ce scriu acest articol.

 

 

 

Important pentru echilibru

Fără forță abdominală, vei avea dificultăți atunci când stai jos, când stai în picioare sau când mergi. Centrul de greutate este situat la sacrum, aproximativ sub buric, de aceea abdomenul joacă un rol important în menţinerea centrului de greutate şi a echilibrului. Gândeşte-te la persoanele paraplegice sau paralizate de la gât în jos. Ele nu sunt capabili să stea singure pentru că muşchii spatelui şi abdominalii sunt paralizaţi. Cu alte cuvinte, ele nu se pot echilibra. În schimb, persoanele paralizate de la talie în jos sunt capabile să se echilibreze şi să stea singure, pentru că doar picioarele sunt paralizate, trunchiul nu. Asta dovedeşte că muşchii noştri abdominali sunt foarte importanţi pentru echilibru.

Acum că ştii importanţa unui trunchi puternic, trebuie să integrezi exerciţiile de întărire a trunchiului în programul tău de antrenament.

Antrenează-ţi abdomenul inteligent. Este mult mai important decât crezi!

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.