Cum să îți alegi sala de fitness potrivită?!

Cum să îți alegi sala de fitness potrivită?!

Găseşte sala de forţă potrivită!

Este foarte important să alegi o sală de fitness unde te vei simti confortabil pentru a merge in mod regulat. In cazul in care nu-i  asa, sunt sanse mari sa nu iti poti urma planul de antrenament si in cele din urma sa renunti.

Atunci cand iti gasesti sala potrivita pentru tine, faci un pas mare inainte, care te ajuta pentru realizarea obiectivelor tale de sanatate si miscare.

Gandeste-te sa alegi o sala de sport care este situata aproape de casa ta sau undeva in drum,  spre sau dinspre locul tau de munca. Din moment ce treci pe acolo in fiecare zi, iti vei aminti ca ar trebui sa te antrenezi, daca cumva ai ales sa sari peste antrenament.

Costul abonamentelor salilor de forta poate varia, asa ca o idee buna ar fi sa analizezi mai multe optiuni inainte de a face un angajament. De asemenea, ia in considerare perioada  pe care alegi sa iti faci abonamentul, pentru ca si aceasta poate varia. Multe sali de forta vor avea oferte speciale la sfarsitul verii sau in preajma Anului Nou. Ar fi ideal sa iti faci abonamentul in aceste perioade.

Intotdeauna fi sigur(a) ca ai verificat orele de deschidere a salii.

Daca iti place sa te antrenezi dimineata devreme sau seara tarziu, vei dori sa fi sigur(a) ca sunt capabili sa iti satisfaca preferintele. Verifica si daca politicile lor de vacanta se potrivesc cu  perioada in care doresti sa te antrenezi.

Intreaba daca exista antrenori personali calificati disponibili si ce clase de fitness sunt disponibile chiar daca nu te gandesti sa te alaturi vreunei clase înca.

Este important sa verifici curatenia din sala.

Salile de antrenamente  sunt locuri în care microbii sunt in numar mare, asadar asigura-te ca acestea au prosoape, sticle cu dezinfectanti in diferite locuri din sala. Fii atent(a) si daca se face curatenie dupa antrenamente si arunca o privire la bai si la vestiare pentru a te asigura ca acestea se ridica la standardele tale.

Tipul și calitatea echipamentelor oferite în sala de antrenament  este un alt lucru pe care trebuie sa il iei in considerare. Indiferent daca preferi greutati libere, aparate izolate sau antrenament cardio, asigura-te ca exista un numar mare de gantere sau aparate disponibile deoarece în timpul orelor de varf, acestea ar putea fi greu de gasit.

In cele din urma ai mare grija la politica de anulare a sedintelor de antrenamente.

 Daca te abonezi pentru o perioada lunga si apoi te muti dupa o perioada de timp, va fi suma platita partial rambursata?  Va fi o situatie neplacuta in cazul in care nu ti se ofera nicio restituire de bani sau transfer al calitatii de membru. O mai buna analiza asupra  unuia dintre acesti factori esentiali ar putea sa te conduca  spre a fi mai putin multumit de conditiile de antrenament. Acest lucru ar putea sfarsi prin a fi motivul pentru care nu te poti tine de program.

Daca ai impresia ca o sala de sport traditionala nu este pentru tine, poti configura una acasa. E nevoie doar sa achizitionezi programe de antrenament pe care sa le executi în intimitatea propriei locuinte. Există o serie de sisteme (corzi suspendate, steppere, benzi elastice, Bosu, etc), pe care ti le poti cumpara pentru a efectua toate exercitiile esentiale care ar trebui să fie incluse în orice program de antrenament.

Succes în a alege ce e mai bine pentru tine!

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


has been added to your cart.
Checkout