De ce să te antrenezi cu greutăți?
De ce să te antrenezi cu greutăți?
-
Beneficii asupra sănătății
Foarte mulți oameni trec cu vederea multiplele beneficii ale sănătății pe care antrenamentul cu greutăți le oferă, și din această cauză se confruntă cu probleme cum ar fi: scăderea densității osoase, încetinirea ratei metabolice, nivel de dureri crescut și alte consecințe negative.
Numeroase studii au demonstrat că antrenamentul regulat cu greutăți are un efect pozitiv asupra sănătății, demonstrând că ajută la scăderea ratei nivelului de rezistență al insulinei, tensiunii arteriale, diabetului zaharat, bolilor de inimă și chiar a cancerului.
Dacă combini un program de antrenament solid cu o dietă bine gândită, vei fi cu un pas înainte in apărarea organismului împotriva acestor probleme cronice.
-
Densitate osoasă crescută
Ridicarea de greutăți va crește densitatea oaselor și te va ajuta în prevenirea osteoporozei sau a fracturilor în viitor.
Mulți oameni cred că alergarea este cel mai bun exercițiu pentru cresterea densității osoase. De fapt aceasta duce la cedarea muşchilor, în timp ce ridicarea de greutăți, fiind un proces anabolizant, ajută la construirea de țesuturi și, prin urmare, este mult mai bună pentru păstrarea masei osoase.
-
Frecvența scăzută a leziunilor
Când te antrenezi pentru forţă, nu numai că mușchii devin mai puternici, dar vei lucra, de asemenea, ligamentele și tendoane care leagă oasele, mușchii și alte țesuturi. Astfel șansa ca acestea să fie vătămate atunci când sunt implicate în alte activități sportive va scădea.
Aproximativ 80% dintre accidentări din toate sporturile, sunt rezultatul direct al unor tendoane, ligamente, sau mușchi care nu au fost suficient de puternice atunci când au fost supuse stresului.
Din moment ce antrenamentul cu greutăți țintește toate acele tendoane adânci și ligamente, aceasta este de departe cea mai bună prevenire a leziunilor.
Află mai multe despre faza de început a programului de forţă ➡ Adaptarea Anatomică (AA).
-
Prevenirea îngrășării
Cu cât ridici mai mult greutăți, cu atât va crește metabolismul tău. Prin urmare, vei putea mânca mai multe alimente, menținându-ți în același timp greutatea. Trebuie să se înțeleagă că utilizarea unui program de creștere a masei musculare nu este suficient pentru a deveni masiv.
Nu este vorba doar despre modul în care te antrenezi, ci și despre modul în care te hrănești. Trebuie să fie asigurate caloriile pentru ca procesul de creștere să aiba loc.
De asemenea, poți antrena tot ce vrei, dar dacă acele „pachete de mușchi” sub formă de aminoacizi, glucide și grăsimi alimentare nu sunt acolo, nu vei vedea creșterea masei musculare prea mult.
Doar pentru că ridici greutăți, nu înseamnă că vei avea mușchi voluminosi ca și rezultat. Mulți oameni fac această presupunere incorectă. Alimentaţia este cea care face diferența în modul în care ridicarea greutăților va da formă corpului tău.
Aruncă niște greutăți în rutina ta de antrenament!
Spor la treabă.
Citeşte şi: Influenţa musculaturii asupra sănătăţii organismului
Lasă un răspuns