FOTBAL JUVENIL | Pentru ce plăteşte un părinte care îşi duce copilul la fotbal?

fotbal

FOTBAL JUVENIL | Pentru ce plăteşte un părinte care îşi duce copilul la fotbal?

De la un părinte de copil fotbalist:

Într-o zi, unul dintre prietenii mei m-a întrebat: “De ce plăteşti atât de mulţi bani şi petreci atât de mult timp pentru ca copilul tău să joace fotbal?”

Ei bine, am o confesiune de făcut: Nu plătesc pentru fotbalul jucat de copilul meu. Nici pentru ghetele de fotbal, treningul şi echipamentul de joc. Nici pentru tratamentul de la doctor atunci când se accidentează sau pentru cantonamente şi meciuri.

– Aşadar, dacă nu plăteşti pentru fotbal, atunci pentru ce plăteşti?

Plătesc pentru acele momente când fiul meu devine atît de obosit încât ar vrea să renunţe, dar nu o face.

Plătesc pentru ocazia pe care fiul meu o are de a-şi face prieteni pe viaţă.

Plătesc pentru șansa ca el să aibă antrenori uimitori care să-l învețe că nu este vorba doar despre fotbal, ci despre viaţă.

Plătesc pentru ca el să înveţe să fie disciplinat şi ca să înveţe să aibe grijă de corpul lui.

Plătesc ca fiul meu să învețe să lucreze cu ceilalți și să fie un coleg de echipă mândru, susținător, bun și respectuos.

Plătesc pentru ca fiul meu să învețe să facă față dezamăgirii, atunci când scorul nu este cel la care spera sau când nu reuşeşte să facă driblingul pe care l-a exersat de atâtea ori, dar nu renunţă şi este determinat pentru a reuşi data viitoare…

 Plătesc pentru ca el să înveţe să îşi propună obiective şi să le îndeplinească.

Plătesc pentru ca fiul meu să afle că durează ore în şir de muncă grea și practică pentru a crea un campion și că succesul nu se întâmplă peste noapte.

Aș putea continua dar, pentru a fi scurt, nu plătesc pentru fotbal. Plătesc pentru oportunitățile pe care fotbalul le oferă copilului meu să dezvolte abilităţi care îi vor servi bine pe tot parcursul vieții și să îi ofere șansa de a binecuvânta şi viețile altora. Din ceea ce am analizat cred că este o investiție profitabilă!


Share

Comments (8)

 • Ionescu Ioan Reply

  Plătesc….. ca fiul meu să fie sănătos și educat….fără medicamente și amenințări !!!!!!

  04/06/2019 at 17:33
 • Alina Reply

  Plătesc pentru că pe fiul meu fotbalul îl face fericit. Pentru că își face prieteni și învață că adversarul nu este un dușman. Învață să fie educat și că dacă nu are note bune nu poate să facă acest sport. Fotbalul îi dezvoltă fizic și mental fără nici un efort pentru că îl face cu plăcere.

  03/03/2020 at 12:54
 • Nicolae Reply

  Platesc pentru ca statul nu vrea sanatate, nu vrea sport, nu vrea echilibru, nu vrea viitor… 😡

  03/03/2020 at 21:45
  • Bogdan Reply

   Platesc pentru ca,copilul meu sa-si indeplineasca visul,dar din pacate interesul multor antrenori si cluburi este doar pentru venituri si promovarea nepotilor,cunostintelor……….Fotbalul juvenil este o pacaleala.De aceea este fotbalul romanesc unde este.

   06/03/2020 at 06:37
 • Nica Nicolae Reply

  Platesc pentru copiii mei care au ceva talent… si mi-as dori sa ajunga fotbalisti.Din pacate bani mei ajung la antrnori sau cluburi care nu au nici un interes sa-i promoveze.Interesul lor este doar sa iti rotunjeasca veniturile

  03/03/2020 at 22:15
  • b_o_g_d_a_n Reply

   N-ati inteles nimic din articol, l-ati citit degeaba. Aveti cele mai proaste motive pentru care platiti, nici un antrenor adevarat nu-si doreste astfel de parinti ca dumneavoastra. Nu sunteti cu nimic special crezand ca aveti copii cu” ceva talent”, toti parintii cred asta. Asta nu inseamna ca toti acesti copii vor iesi fotbalisti. Sunteti pe un drum total gresit din start, ori va reconsiderati gandirea, ori renuntati. Altfel veti avea parte numai de frustrare si veti gasi vinovatii la toti, numai la dumneavoastea nu.

   04/03/2020 at 06:19
  • Vlad maria Reply

   Un om cu suflet bun se ocupă de nepotul meu pentru că îi place foarte mult fotbalul la antrenamente și-a făcut foarte mulți prieteni și tot odată și-a schimbat si comportamentul de acasă probabil datorită antrenorilor si colegilor din preajma lui

   05/03/2020 at 08:58
 • Bogdan Reply

  Platesc pentru ca,copilul meu sa-si indeplineasca visul,dar din pacate interesul multor antrenori si cluburi este doar pentru venituri si promovarea nepotilor,cunostintelor……….Fotbalul juvenil este o pacaleala.De aceea este fotbalul romanesc unde este.

  06/03/2020 at 06:38

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *